06 Ağustos 2018

Evde sağlık hizmetleri; sağlık düzeyini iyileştirmek ve yükseltmek için hastalara kendi yaşadıkları ortamlarında sağlık hizmeti ve hizmet donanımının sağlanmasıdır.

İlimizde, 01.02.2010 tarih ve 3895 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe girmiş olan “Sağlık Bakanlığınca Sunulan Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge” doğrultusunda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde, 2010 Aralık ayında Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri oluşturularak hizmet verilmeye başlanmıştır.

25.04.2017 tarihli ve 49644233-020-435 sayılı Bakanlık Makam Oluru ile “ Evde Sağlık Hizmetleri” koordinasyonu ve birincil hizmet sunum yerleri Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredilmiştir.

Halen İlimiz Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi koordinatörlüğünde, 9 Devlet Hastanesi ve 1 ADSM birim olmak üzere 10 birim ile Afyonkarahisar vatandaşlarına hizmet vermektedir.